
Muhteşem doğal güzellikleri ile Konya'nın en güzel mağaralarını sizin için listeledik. Mağara gezisi için Konya oldukça zengin bir şehir..
- Tınaztepe Mağaraları
Konya il sınırları içinde, Seydişehir ilçesinin batısında, Toros Dağları üzerinde yer alan ve 1968 yılında Fransız bilim insanı Michel Bakalowichz tarafından keşfedilen bir doğa harikasıdır. Toplam uzunluğu yaklaşık 22 kilometre olan mağaranın, ziyaretçilere açık olan bölümü 1.580 metredir.
✳️ Oluşumu ve...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarGiriş Yaparak yorum ekleyebilirsin! - Su Çıktığı Mağarası
Piknik ve Serinlemek için Su Çıktığı Mağarası, Konya'nın Hadim ilçesinin batısında, Hadim-Bozkır yolu üzerinde, üç tarafı dik uçurumlarla çevrili bir çanak içinde yer almaktadır. Mağaranın içinden bol miktarda su çıkışı gerçekleşmektedir.
Mağara ve çevresi,...0 Yorumlar 0 Paylaşımlar - Pınargözü Mağarası
Isparta ili Yenişarbademli ilçesine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta, Çaydere ormanlarının içinde yer almaktadır. Mağara, Jura-Kretase dönemine ait kireç taşlarından oluşmuş bir fay hattı üzerinde gelişmiştir. İçerisinden debisi yaklaşık 778 litre/saniye olan güçlü bir su kaynağı çıkmaktadır.
...0 Yorumlar 0 Paylaşımlar - İnbaşı Mağarası
Konya'nın Hadim ilçesine bağlı Korualan Kasabası'nda bulunan ve her yaş grubuna hitap eden bir gezi alanıdır. Mağara, içerisindeki galeriler ve şelalesiyle dikkat çekmektedir. Şelaleye, mağaranın içinden kolaylıkla ulaşılabilir ve bu mesafe yaklaşık 100-150 metredir.
Mağaranın çevresi, yöre halkı tarafından piknik alanı...0 Yorumlar 0 Paylaşımlar - Gavur Beşiği Boyalı Mağarası Derebucak
Konya’nın Derebucak ilçesinde, Boyalı köyü yakınlarında yer almaktadır. Bölgedeki en büyük ve en etkileyici mağaralardan biridir.
Uzunluğu: Yaklaşık 1.100 metre uzunluğa sahiptir ve Türkiye’nin dikkat çeken su kaynaklı mağaralarından biridir.
✳️ Jeolojik Yapısı ve Oluşumu
0 Yorumlar 0 PaylaşımlarBalatini Mağarası
Derebucak Balatini Mağarası, Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Derebucak beldesinde yer alan etkileyici doğal oluşumlardan biridir. Türkiye'nin en büyük mağara sistemlerinden biri olarak kabul edilen Balatini Mağarası, hem doğal güzellikleri hem de keşif yapmayı seven doğa tutkunları için oldukça ilgi çekici bir yerdir.0 Yorumlar 0 PaylaşımlarDeğirmenini Suluin Mağarası
Değirmenini Mağarası, diğer adıyla Suluin Mağarası, Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'nin yaklaşık 1 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Bu mağara, Körükini Mağarası ile birlikte ikili bir mağara sistemini oluşturur. Uzunsu Deresi'nin suları, Değirmenini Vadisi'nde kayalıklar arasından akarak Suluin...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarSaçıkara Mağaraları
Konya'nın Kadınhanı ilçesinde yer alan Saçıkara Mağaraları, ilçenin doğusunda, aynı adı taşıyan yerleşimin doğusunda, tepelik bir alanda konumlanmaktadır. Bu mağaralar, kayaya oyulmuş yapılarıyla dikkat çekmektedir. Orta Çağ'da bölgede benzer kaya oyma mekânların bulunduğu bilinmekle birlikte, Saçıkara...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarKörükini Mağarası
Konya'nın Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi'nin 1 kilometre batısında yer alan etkileyici bir mağaradır. Uzunsu Deresi'nin oluşturduğu bu mağara, toplamda 1.250 metre uzunluğundadır ve içinden geçen dere, mağaraya farklı bir güzellik katmaktadır.
Mağaranın giriş yüksekliği yaklaşık 30 metredir ve...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarGüvercinlik Mağarası
Konya'nın Güneysınır ilçesine bağlı Güneybağ Mahallesi'nde, 1.090 metre rakımda bulunan dikey bir mağaradır. Mağara, -130 metre derinlikte yer almakta olup, salon kısmı 346 metre uzunluğundadır.
🔵 Mağara iki ana bölümden oluşur:
✿ Dikey Kısım: Fosil özellikler gösteren bu bölüm, sırasıyla...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarFerzene Mağarası
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Kuyucak Dağı'nda Kalafat Tepesi'nin batısında ve Kuğulu Gölü'nün güneybatısında yer almaktadır. Seydişehir ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafededir. Mağaraya ulaşmak için öncelikle araçla Kuğulu Park'a gelinir; buradan itibaren yaklaşık yarım saatlik bir tırmanışla...0 Yorumlar 0 PaylaşımlarArkıtça Döşeme Yolu ve Mağarası
Konya'nın Hadim ilçesi yakınlarında bulunan tarihi ve doğal güzelliklerdir. Yaklaşık 2.000 yıl öncesine tarihlenen bu döşeme taşlı yol, yöre halkı tarafından "Arkıtça Döşeme Yolu" olarak adlandırılmaktadır. Yolun geçtiği vadi ise "Arkıtça Vadisi" olarak bilinmektedir.
0 Yorumlar 0 PaylaşımlarDaha HikayelerBu sayfayı paylaş© 2025 Konyadayim.com.tr